HTML (BG)

From Search+
Jump to: navigation, search

След като сте разгледали нашия сайт и сте решили, че разширението „ Search+” ви трябва ( и то наистина ви трябва, за да може вашите клиенти да намират по-лесно това, което предлагате!) е необходимо да преминете през няколко лесни стъпки.

Contents

Изберете кой план ви е нужен и го вземете[edit]

Примерът тук ще е с безплатния план на Търси+.

Free.png

Следващата стъпка е регистрацията[edit]

Изберете си потребителско име, въведете електронната си поща (E-mail) и парола. Разбира се, ако искате, може да оставите и коментар, като например от кого разбрахте за нашето разширение. След като сте готови, натиснете бутона „ Next”.

Wizard1.png

Стигнахте до секцията с плановете[edit]

В примера тук използваме безплатния план, така че просто натиснете отново бутона „ Next”. Дори и да сте избрали платен план, направете отново същото нещо, след като видите подробностите за вашия план.

Wizard2.png

Последното нещо е плащането[edit]

В нашия пример планът е безплатен, така че просто трябва да натиснете бутона “Finish” . Разбира се, ако сте избрали платен план, ще трябва да въведете информация за кредитната си карта и да платите онлайн, или пък да изберете плащане по банков път. След като приключите с плащането, натиснете бутона “Finish”.

Wizard3.png

След като регистрацията е завършена, вече имате свой профил[edit]

Тук може да видите всички детайли и да получите вашия персонален код за активация (Token), който ще ви е нужен малко по-късно в следващите стъпки.


Profile.png

Сега трябва да изберете разширение[edit]

Засега изборът е между три различни опции. Тук в примера ще използваме варианта с HTML код.

Dl-html.jpg

Това е HTML кодът, който ще трябва да копирате на вашия уебсайт[edit]

Под него е пример на активационния код (TOKEN), който ще ви трябва по- късно. Вие получихте своя уникален активационен код при регистрацията в стъпка 5.

Html-token.jpg

Следващата стъпка е да въведете HTML кода в уебсайта си[edit]

Най-лесният начин да направите това е като инсталирате програмата FileZilla. Отидете на https://filezilla-project.org/ и свалете пакета, който е с името FileZilla Client ( важно е да изберете пакет, който е съвместим с вашата операционна система. Тук в примера ще използваме пакет, подходящ за Windows(64bit)).

Fz-dload.jpg

След като свалите програмата на своя компютър[edit]

Необходимо да я инсталирате като просто следвате стъпките на инсталационния процес. Следващото, което трябва да направите след инсталацията е просто да отворите програмата. Най-вероятно настройките, с които е програмата в момента няма да са подходящи за извършване на следващите стъпки, затова трябва да ги смените. Това става като натиснете върху “Редактиране“ в горния ляв ъгъл на програмата и изберете от падащото меню „Настройки“.

Fz-settings.jpg

След като сте отворили Настройките, изберете Редактиране на файлове/Файлови асоциации[edit]

В дясната част на прозореца трябва да се появи празно пространство. В него ще трябва да поставите един от следните текстове, в зависимост от системата, която ползвате. В случая тук, използваме Windows. Просто копирате и поставяте в прозореца следното:

За Windows: html c:\Windows\notepad.exe За Linux: html /usr/bin/gedit

След като сте готови, натиснете „ ОК“ .

Fz-types.jpg

Следващата стъпка е връзката с вашия хостинг[edit]

Има два начина да се свържете със сървър, използвайки FileZilla: може да използвате Бързо свързване( което е по-лесно) или да използвате Управление на връзки. Нека погледнем и двата варианта:

ИЗПОЛЗВАНЕ НА БЪРЗО СВЪРЗВАНЕ[edit]

Точно под основното меню ще видите четири празни прозореца и бутон „ Бързо свързване“. Трябва да попълните и четирите прозореца със следната информация: 1. ХОСТ- тук напишете името на сървъра, на който е разположен вашият уебсайт.( в примера тук, използваме нашето име на сървър, което е soundex.bg) 2. ПОТРЕБИТЕЛ- тук напишете потребителското име, което ви е дадено от вашият интернет доставчик ( в примера тук, името е Admin) 3. ПАРОЛА- напишете паролата, която ви е предоставена от вашият интернет доставчик 4. ПОРТ- обикновено е 21, или в някои случаи 22 (SFTP).

След като въведете информацията по всички горни стъпки, натиснете бутона „ Бързо свързване“ и би трябвало да се свържете със сървъра.

Fz-fast.jpg

ИЗПОЛЗВАНЕ НА УПРАВЛЕНИЕ НА ВРЪЗКИ[edit]

Управлението на връзки е организаторът, който FileZilla предлага за управление на вашите основни връзки. Може да го отворите като натиснете на най-лявата икона от менюто или на директорията „Файл“ и изберете „ Управление на връзки“. След като се отвори управлението на връзки, изберете своя уебсайт от избора на връзки и натиснете бутона „ Свързване“, който се намира най-отдoлу на прозореца.

Fz-manager.jpg

Сега трябва да отворите папката, в която се съхранява файлът index.html[edit]

В нашият пример този файл , който съдържа полето за търсене, се съхранява в "/public_html/internal/tsveta/html" Маркираният в синьо файл е този, който ще използваме в следващата стъпка.

Трябва да знаете къде се съхранява вашият index.html като това най-често е в папка public_html .

Fz-upload.jpg

След като вече сте намерили файла index.html, трябва да кликнете върху него с десен бутон и да изберете „ Преглед/ Редактиране“[edit]

След като направите това, ще се отвори текстовата програма ( няколко стъпки по-нагоре я прибавихме, и ако сте потребител на Windows, би трябвало пред вас да се отвори Notepad) .

Fz-edit.jpg

Вече сме на финалната права[edit]

Сега трябва да копиране и да поставите на съответните места двата кода, които правят магията и активират разширението Search+. Първо копирайте този код:

<script src="http://soundex.bg/package/dym.js" crossorigin="anonymous"></script>

Сега отидете отново на вече отворената текстова програма и поставете копирания код някъде в секцията „ head”. Ако се колебаете къде точно, погледнете по-отблизо снимката отдолу и ще видите.

Np-edit.jpg

Когато сте готови с това, копирайте и втория код (TOKEN), който получихте още в началото при регистрацията си. Той трябва да изглежда по този начин:

<script>DYM.init("db0c6691-97f1-451b-b96b-d2849f6dcb1c");</script>

!!! ВАЖНО

Трябва да замените кода, който е с удебелен шрифт в примера, с вашия, личен код (TOKEN), който получихте при регистрацията. След като направите това, поставате и този код някъде в секцията „ body”. Ако се колебаете къде да го поставите, погледнете отново облизо снимката отдолу.

Np-token.jpg

След като направите всичко от горната стъпка, отстава само едно последно нещо и то е да качите обратно файла на сървъра[edit]

Самата програма FileZilla ще ви пита дали го направи, след като затворите текстовата програма, но не забравяйте да натиснете бутона „ ДА“!!!

Fz-overwrite.jpg

Сега трябва да имате един наистина приятен за ползване уебсайт, който позволява на вашите потребители да достигат по-лесно до това, което търсят. Ако имате някакви въпроси или просто искате да ни кажете нещо, не се колебайте да ни пишете на office@soundex.bg